Wat bij een besmetting met het coronavirus binnen het gezin?

Wat bij een besmetting bij een leerling of bij een contact binnen het gezin? 

Als er een besmetting van een leerling, een gezinslid of nauw contact werd vastgesteld, is het belangrijk om zo snel mogelijk contact op te nemen met de school. Leerlingen met een positief resultaat, blijven thuis zolang zij besmettelijk zijn. Leerlingen die een hoogrisicocontact hadden met iemand die positief getest heeft, mogen ook niet naar school komen en worden in quarantaine geplaatst. Gezinsleden (broer, zus, ouders) worden altijd als hoogrisicocontacten beschouwd. 

Hoe lang duurt een quarantaine? 
De duur van de quarantaine is afhankelijk van een aantal aspecten, bv. leeftijd van het kind, tijdstip van het laatste contact etc. Wij volgen hierbij de beslisbomen van de overheid en overleggen steeds met het CLB. 

Wat moet ik doen bij een positief resultaat van een leerling of (groot)ouder? 

Breng de school zo snel mogelijk op de hoogte, via telefoon of via mail (naar directie@keperke.be en secretariaat@keperke.be). Wij zullen met u telefonisch contact opnemen om de beslisboom te overlopen in deze specifieke situatie en een datum bepalen wanneer uw zoon/dochter terug naar school kan komen. Kinderen van de lagere school zullen informatie van de klas- of zorgleerkracht ontvangen over het thuiswerk. 

Beslisbomen

Zie hieronder in bijlage de beslisbomen voor kleuters en leerlingen in het lager onderwijs. 

In deze fase waarbij de curve van de coronabesmettingen steil omhoog gaat, is het erg belangrijk dat ieder zijn verantwoordelijkheid opneemt. Bedankt voor jullie medewerking!