Sinterklaasfeest!

De kinderen van ’t Keperke werden verwend door een bezoek van Sinterklaas en zijn pieten.

De lagere school en de kleuters van de derde kleuterklas gingen kijken naar een heuse Sinterklaasshow. We ontmoetten danspiet en dj-piet. Er kwam ook een echte reporter langs, Jos Smos. We ontdekten echter dat Jos Smos de sleutel van de pakjeskamer wilde stelen om zo het Sinterklaasfeest voor alle kinderen te verpesten. Gelukkig konden wij danspiet en dj-piet helpen om die gemene Jos Smos te verschalken. Meneer Smos werd opgesloten in de cel en de Sint werd feestelijk onthaald. We dansten en zongen voor hem samen met danspiet.

Vervolgens bracht Sinterklaas ook een bezoekje aan de overige kleuters. Hij kwam over de brug bij ons aan! Vergezeld van 2 vrolijke pieten stapt Sinterklaas over de rode loper door een erehaag van zingende kleuters onze school binnen. In de polyvante zaal, waar de kleuters eerder op de ochtend naar een  sintspecial van de poppenkast konden kijken, sprak Sinterklaas alle lieve kinderen toe. Elke klas zong een liedje of bracht een dansje. Sinterklaas bedankte hen met een cadeau voor de klas en een zakje chocolade voor iedereen. Dag Sinterklaas, tot volgend jaar!

Ook de kinderen van de lagere school ontdekten ondertussen dat de Sint heel wat lekkers in onze schoentjes had gebracht. We kregen ook mooie klascadeaus. Dankjewel Sinterklaas en Zwarte Piet!

In de namiddag speelde de lagere school het grote 'Sinterklaas - 1 - tegen - allen - spel'. De juffen daagden ons uit om samen 20 opdrachten tot een goed einde te brengen. Zo konden we een 'alles-op-wieltjes-namiddag' verdienen. We waren dus extra gemotiveerd om de juffen te verslaan... Looppiet liep er op los, we tekenden, zongen, vlochten onze haren, lakten sintnagels, masseerden de juffen, trokken allemaal verschillende schoenen aan, vouwden stoomboten ... Het werd een spannende race tegen de tijd maar ... We werkten supergoed samen en we behaalden een prachtige overwinning!

Het was een TOPDAG!