Kleuterproject 'een beestig avontuur'

Wat een talrijke opkomst van ouders en grootouders tijdens de afsluiting van ons eerste kleuterproject ‘Een beestig avontuur’!

Onze peutertjes maakten een konijnenwandeling. Het was eventjes zoeken voordat de vriendjes van Pixie en Dolly werden gevonden. Ze dansten samen de konijnenpolka, luisterden naar een verhaal en verzorgden knuffelkonijn. Beweging kwam zeker ook aan bod: in de hoepels en over de balkjes springen was een echte uitdaging!

De vriendjes van de eerste kleuterklas hadden een groot probleem want de dieren van de dierentuin waren ontsnapt! Om goed voorbereid te zijn op de grote zoektocht werden eerst de spieren wat opgewarmd tijdens het dansen op een liedje. In het bos gingen ze dan op zoek naar alle dierenknuffels. Verschillende opdrachten werden uitgevoerd: dierenyoga, slangenbewegingen met touwen, een tijgertikspel en zebrageluiden maken met tikstokjes en kokosnoten. Gelukkig hebben ze  goed gezocht en zijn alle dieren terug in de dierentuin!

De tweede kleuterklas ging samen op berenjacht tijdens deze prachtige dag. Ze trotseerden het hoge natte gras, de koude rivier en de dikke modder. In het bos werd dan eindelijk de beer gevangen! Het spel 1-2-3 flamingo werd heel enthousiast door iedereen meegespeeld. Op het einde van de wandeling vonden ze een klein pakje in een boom. Ri ra ras … wij weten wat het was!

De 3de kleuterklas organiseerde een Sea-life happening. Na vier weken spelen en leren over allerlei zeedieren, het verhaal van diepzeedokter Diederik én een bezoek aan Sealife in Blankenberge was het eindelijk zover! Wij mochten zelf ons eigen Sealife center voorstellen aan onze ouders en grootouders. Alles wat we geleerd, gemaakt en gedaan hadden was er te zien. Wij zijn echte kenners geworden en konden dan ook zelf alles uitleggen en vertellen tijdens dit toonmoment. Leuke foto's en filmpjes, een zelf gebouwd Sealife center, knutselwerken, info over zeedieren, een échte haaientunnel, een "plastic" zee ... Er viel heel wat te beleven en om het met de eigen woorden van een kleuter te zeggen: "Het was een leuke dag".