Corona - lessen geschrapt vanaf 16 maart

Lessen geschrapt tot de paasvakantie

De Nationale Veiligheidsraad heeft beslist om vanaf maandag de lessen te schorsen in alle scholen om de verdere verspreiding van het coronavirus in te dijken en de kwetsbare groepen te beschermen.

Wat betekent dit voor onze school?

Kinderen die thuis kunnen opgevangen worden, blijven thuis.

Opvangmogelijkheden

We voorzien opvang voor ouders die zelf geen opvang kunnen voorzien.

  • Er wordt ten stelligste afgeraden dat kinderen door hun grootouders worden opgevangen.
  • Kinderen van ouders die werken in de zorgsector/veiligheidssector kunnen opgevangen worden op school.
  • Indien opvang thuis onmogelijk is, kan de school ook opvang voorzien.

We volgen nog steeds de schooluren. De schoolse opvang start om 8.30 uur. Kinderen ophalen is mogelijk ofwel ’s middags om 11.50 uur ofwel ’s avonds om 15.35 uur. Kinderen kunnen niet op andere uren afgezet of opgehaald worden.

Voor- en naschoolse opvang wordt nog steeds voorzien door Infano (betalend) vanaf 7 uur ’s ochtends en tot 18 uur ’s avonds.

Bij het organiseren van de opvang houden we steeds rekening met de preventieve maatregelen omtrent hygiëne, afstand, ventilatie,…

Maaltijden

Warme maaltijden worden tijdens deze periode niet aangeboden. Als kinderen een volledige dag naar de opvang komen, brengen zij boterhammen mee.

Wat met schoolwerk?

Maandag krijgen alle ouders een nieuwe e-mail van de directeur met onze richtlijnen rond schoolwerk (met een planning en instructies per leerjaar). De leerkrachten blijven per e-mail bereikbaar voor vragen. De leerlingen krijgen vandaag, vrijdag 13 maart, al hun materiaal mee naar huis. Indien de kinderen vandaag NIET op school aanwezig zijn, kunnen de materialen in de loop van volgende week (tijdens de schooluren) nog opgehaald worden.

Wat kan je als ouder doen?

Blijf alert voor mogelijke symptomen bij je kind (zoals vooral koorts, maar ook hoesten, zich grieperig voelen). Als die optreden, neem je contact op met de huisarts.

Spreek met je met je kind over het coronavirus:  https://onderwijs.vlaanderen.be/nl/hoe-spreek-je-met-kinderen-over-het-…;

Contact met de school
  • Bij vragen of bezorgdheden kunt u steeds contact opnemen met de directeur Charlotte Laridaen. Zij is de komende drie weken steeds bereikbaar op GSM 0498/92.28.53.
  • Ontving u als ouder geen e-mail van de directie? Stuur dan zelf een mailtje naar directie@keperke.be met uw correcte gegevens. U wordt dan toegevoegd aan de mailinglijst. 
Meer informatie?

Algemene info en veel gestelde vragen: www.info-coronavirus.be.
Heb je nog een vraag? Bel 0800 14689 of mail info-coronavirus@health.fgov.be.
Extra informatie voor ouders op https://onderwijs.vlaanderen.be/nl/coronavirus-voor-ouders